Știrbei Vodă, Nr.7A, Etaj 5
Craiova, Dolj
+40 767.583.603
Consultanță și suport tehnic
[email protected]
Dorești o ofertă personalizată?

3 elemente pentru o buna campanie de email marketing

campanie-email-marketing-succes

Haide sa fim sinceri: marketingul a devenit un fel de bestie. Cu atat de multa informatie, atat de multe canale de propagare si o competitie asa acerba, este destul de greu pentru marketerii de astazi sa determine care anume strategie merita incercata si care nu.

Nu numai ca ai nevoie de un set de tool-uri specific, care sa te ajute sa navighezi in zona marketingului, dar trebuie sa stii sa alegi si „harta” drumului, pe care urmeaza sa-l parcurgi. In functie de alegerile tale, campania ta va da roade sau nu!

Pentru a-ti da un punct de reper, mai jos iti indicam trei dintre ariile de tip make-or-brake, care optimizate te pot ajuta sa ai o calatorie ascendenta, cu rezultate pozitive.

1. AUTOMATIZAREA

Automatizarea este o modalitate usoara si abordabila atat pentru a castiga timp, dar si pentru a timite cat mai multe mesaje personalizate. Poate automatizarea sa-ti ajute campania? Fii sigur ca da!

Statisticile vorbesc de la sine, nu numai ca automatizarea creste rata click-urilor cu 119% mai mult decat o fac emailurile monitorizate. eMarketer a raportat ca afacerile tip business-to-consumer, care au profitat de automatizarea pentru absolut orice, au beneficiat de o rata de conversie de peste 50%.

Automatizarea este programarea dinainte a lansarii si actionarii elementelor de marketing online.

2. MOBILE DESIGN

Designul de mobil urmareste sa faca email-urile mai usor de scanat si mai atragator pentru device-urile mobile. Mai exact, vorbim despre crearea unui continut simplu de vizualizat si de consumat. Asadar, atunci cand faci designul pentru mobile, recomandat este sa folosesti fonturi mari, bolduite, imagini atragatoare si butoane de call-to-action usor de folosit.

Designul de mobil este foarte important, dat fiind ca peste 57% dintre useri au declarat ca nu ar recomanda niciodata o firma, care are un design de mobil deplorabil. Asadar, desginul de mobil nu este numai o unealta importanta de marketing, dar este un plus pentru credibilitatea brandului tau.

3. CALL TO ACTIONS (CTA)

Una dintre cele mai mici, dar si cele mai puternice componente ale unui email, este call-to-action-ul efectiv (CTA). Acestea au evoluat de la text links la butoane.

De ce? Pentru ca butoanele sunt mult mai usor de sesizat si de folosit pe un device mobil, iar acum tot mai multi oameni se folosesc de telefoanele mobile aproape pentru orice, dar mai ales pentru verificarea si citirea e-mail-urilor. Insa, trebuie sa stii ca nu toate butoanele CTA iti promit acelasi rezultat! Unele dintre ele atrag mai multe click-uri decat altele.

Pentru a obtine un buton de CTA eficient, in primul rand ia in considerare tonul pe care il vei folosi! Vrei ca vizitatorii tai sa faca ceva in mod special, atunci vino cu un CTA clar!

Aspectul joaca si el un rol important in construirea unui CTA. Alege imagini care sa faca trimiterea catre CTA-ul tau!

In final, nu uita de culoarea butonului de CTA! Stim cu totii ca o culoare bine aleasa are sanse mari de reusita in atragerea oamenilor.

De exemplu, stim cu totii ca verdele inseamna „GO!”, ceea ce face ca aceasta culoare sa fie numai buna pentru CTA. Este, de asemenea, culoarea cel mai usor de procesat.


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Aceste cooke-uri sunt necesare pentru functionarea site-ului si nu pot fi oprite, cum ar fi: limba aleasa de tine, moneda, sesiunile de logare si preferintele de confidentialitate. Poti bloca aceste cookie-uri din browserul tau. insa aceasta actiune poate duce la nefunctionarea site-ului.

PHPSESSID, __cfduid,

Analiza si statistici

Acest site utilizează Google Analytics si Tawk.to pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini. Păstrarea acestui modul cookie ne ajută să îmbunătățim site-ul nostru web.

_ga, _gat, _gid, collect
__tawkuuid, ss, TawkConnectionTime, TawkWindowName

Analytics