Știrbei Vodă, Nr.7A, Etaj 5
Craiova, Dolj
+40 767.583.603
Consultanță și suport tehnic
[email protected]
Dorești o ofertă personalizată?

Apeleaza la un ethical hacker pentru securitatea afacerii

hacker-cu-etica

Daca strategia ta de cyber-security nu este adusa in actualitate, risti foarte bine sa-ti expui afacerea esecului financiar. Gigantul TalkTalk al Telecoms este dovada vie a acestei probleme.

Firma britanica se confrunta cu o mare decadere dupa ce nu cu mult timp in urma a declarat oficial ca a fost victima unui hack la nivel de cybersecurity.

Asadar, marea firma englezeasca are un viitor nesigur, dat fiind ca are de-a face cu o dauna legala de milioane de dolari. Mai mult decat atat, compania va fi supusa unei anchete de catre Oficiul de Informare de Comisariat, pentru a se decide daca a incalcat Data Protection Act – o ofensa care atrage dupa sine o amenda de 750 000 $.

Daunele totale ar atinge suma de 115 milioane de dolari.

In concluzie, daca toate acestea au fost cauzate de hackeri, de ce nu ai lua niciodata in considerare posibilitatea de a angaja unul in mod activ, pentru reteaua ta online? Ei bine, mai jos iti prezentam trei aspecte, pe care ar trebui sa le iei in considerare.

1. Toata lumea este tinta unui atac cyber

Cybercrime-ul este o industrie in continua ascendenta. In 2014, pierderile financiare la nivelul economiei globale au atins cote de 575 milioane $, conform McAfee. Si nu vorbim aici numai despre companii mari ca TalkTalk. Departamentul de Digital Crimes Unit, al Microsoft, raporteaza ca cel putin una din 5 afaceri mici sau mijlocii sunt tinte sigure in Statele Unite.

Avand un hacker de partea ta ar putea face o mare diferenta in privinta protectiei impotriva atacurilor cyber. Nu ai nevoie de orice hacker, insa! Alege-ti unul care are etica!

2. De ce un Ethical Hacker?

In lumea hackerilor exista doua tabere. Intr-una sunt asa zisii black hat hackers ( tr. hackerii cu palarie neagra). Acestia sunt acel tip de hackeri care exploateaza indivizi si ataca retelele companiilor pentru scopuri mai putin bune. In tabara opusa intalnim asa numitii hackeri cu etica. Acestia sunt „baietii buni”, care lucreaza in mod activ pentru a proteja companiile si guvernele in fata acestor atacuri malitioase.

Acest tip de hackeri sunt experti in computere si retele, reusesc intotdeauna sa gaseasca „gaurile” din securitatea retelelor. Folosindu-se de aceleasi tool-uri ca si atacatorii, un hacker cu etica va testa sistemele organizatiei pentru care lucreaza, cu scopul de a securiza slabiciunile, pe care atacatorii le-ar putea exploata. In urma acestor descoperiri, acesti hackeri cu etica vor face un raport si iti vor oferi asistenta in privinta imbunatatirii sistemului tau de securitate.

3. Unde pot gasi un Ethical Hacker?

Daca ai nevoie de ajutorul unui Ethical Hacker, poti foarte simplu sa angajezi unul ori, la fel de simplu, poti instrui pe cineva deja existent in echipa ta sau chiar poti apela la o agentie specialiazata in cyber-security.

Daca alegi ce-a de-a doua varianta, atunci iesi in castig in ceea ce privesc costurile. Un curs de baza in cazul asta este Certified Ethical Hacker (CEH) de la EC-Council’s. Cei care urmeaza acest curs se perfectioneaza in foarte multe arii ale hacking-ului, fiind pusi la curent cu ultimele tool-uri si tehnici. Cu alte cuvinte, invata sa infranga un hacker cu propriile lui arme. Un astfel de curs costa intre 1500 EUR – 3500 EUR, pretul depinzand de metoda de training.

Daca alegi varianta a doua, atunci poti apela la o companie specializata in cyber-security, care poate sa identifice cu usurinta eventualele brese de securitate ale site-ului sau aplicatiei tale, iar apoi iti pot emite un raport detaliat cu vulnerabilitatile descoperite. De asemenea, poti apela cu incredere la partenerii nostri WEB Pentesting, care te pot ajuta cu un audit de securitate pentru proiectul tau.

Daca alegi prima varianta – cea a angajarii unui Ethical Hacker – atunci fii pregatit sa scoti ceva mai multi bani din buzunar pentru ca salariile in acest domeniu nu sunt deloc mici.

Indiferent ce alegere faci, nu astepta prea mult. Sa nu fie prea tarziu, apoi.


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Aceste cooke-uri sunt necesare pentru functionarea site-ului si nu pot fi oprite, cum ar fi: limba aleasa de tine, moneda, sesiunile de logare si preferintele de confidentialitate. Poti bloca aceste cookie-uri din browserul tau. insa aceasta actiune poate duce la nefunctionarea site-ului.

PHPSESSID, __cfduid,

Analiza si statistici

Acest site utilizează Google Analytics si Tawk.to pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini. Păstrarea acestui modul cookie ne ajută să îmbunătățim site-ul nostru web.

_ga, _gat, _gid, collect
__tawkuuid, ss, TawkConnectionTime, TawkWindowName

Analytics