Cat costa un magazin online. Variante de plata
Deschiderea unui magazin online se poate dovedi o idee buna daca afacerea va fi gestionata optim. Sa detii un astfel de magazin presupune eliminarea cheltuielilor pentru chirie, salariati mai putini decat intr-un magazin fizic si, in unele cazuri, cheltuieli zero pentru depozitarea produselor. Mai mult decat atat, un magazin virtual vinde non stop, nu-l inchizi seara pentru a-l deschide dimineata, produsele fiind afisate 24 ore/zi. Vei vinde pe o piata globala, cu conditia sa incluzi mai multe versiuni pentru limba, si-ti va fi usor sa mentii la zi oferta cu produse, chiar daca nu excelezi in programare.
Pe de alta parte, insa in aceeasi idee in care subliniem cat de avantajos poate fi un magazin online, ai posibilitatea de a realiza statistici din care sa rezulte ce vanzari ai, de ce stocuri dispui si cati vizitatori se plimba printre rafturile magazinului tau. In plus, daca magazinul tau va avea trafic, vei putea obtine venituri si din publicitate.Am notat o parte a avantajelor pe care le poti obtine prin deschiderea unui magazin online, in realitate sunt mai multe, dar cum subiectul articolului de azi este altul, trecem la ce ne intereseaza de fapt.
Cat costa un magazin online?
In primul rand, anumite elemente construiesc pretul unui magazin online:
- grafica magazinului – va fi necesar de realizat grafica pentru paginile Home, Categorie de produse, Noutati, Blog, Promotii, diferite landing page-uri tematice – cel putin pentru aceste pagini. In functie de ambitiile clientului, paginile site-ului vor fi concepute personalizat sau plecandu-se de la template favorit. In cazul in care bugetul este mic, se poate renunta la personalizarea template, dar site-ul va arata identic cu altele care au aceeasi tema;
- programare site – avand in vedere ca o platforma deschisa le poate fi foarte utila celor care nu au conostinte majore in domeniu, noi propunem OpenCart;
- adaugare de continut – concepem categorii, subcategorii si adaugam produsele;
- setam pentru marketing si logistica: integrare SmartBill sau Facturis Online pentru generarea automata a facturilor, integrare procesator de plati online (mobilPay, euPlatesc, payU), configurare checkout pentru persoane juridice s.a.m.d.
Este momentul sa notam si informatii in care sa redam cateva preturi, pentru a raspunde concret la intrebarea „Cat costa un magazin online?” In ideea in care ne dorim sa raspundem prompt clientilor nostri, pentru dezvoltarea unui magazin online am creat trei pachete. Toate au in comun faptul ca pot fi platite lunar, pe parcursul a 12 luni si includ mentenanta si consultanta pentru care nu percep taxe.
Pachetul Start Up
Este un pachet care se adreseaza in mod special antreprenorilor la inceput de drum in mediul online. Pretul este de la 300 lei/luna si include:
- realizarea unui logo personalizat vectorial;
- import de produse din fisier CSV – un astfel de fisier poate fi creat sau editat in Excel si stocheaza informatiile separate prin virgula si nu in coloane;
- automatizarea procesului de livrare prin generarea AWB – FAN Curier, Urgent Cargus, GLS, Nemo Express, DPD;
- filtrarea produselor;
- o ora de consultanta gratuita;
- 6 GB spatiu disponibil;
- 3 adrese de e-mail.
- modul GDPR Ready.
Pachet Business
Primele cinci pozitii initiale de la pachetul Start Up sunt incluse si in pachetul Business, acestora li se mai adauga:
- integrare SmartBill pentru ca facturile sa fie generate automat cu un click;
- spatiul disponibil de pana la 12 GB;
- doua luni de mentenanta inclusa.
Pretul unui astfel de pachet: de la 450 de lei.
Pachetul Profesional
Include oferta pentru Business, cu optiuni superioare:
- generare automata a AWB-urilor prin doua sau mai multe firme de curierat;
- generarea automata a facturilor prin SmartBill sau Facturis Online sau FGO;
- doua ore de consultanta gratuita;
- spatiu SSD mai mare – 24 GB;
Plusul pachetului consta in:
- configurarea checkout (campuri suplimentare ale comenzii) pentru persoane juridice
- crearea de feed-uri automate si personalizate. Fluxul de continut poate fi derulat pe Facebook, Google, platforme de afiliere, etc.;
- functionalitati personalizate ale site-ului;
- integrare filtrare produse avansata;
- integrare procesator de plati online (mobilPay, euPlatesc, payU, etc.);
- modul SEO avansat;
- posibilitatea de a integra o aplicatie de trimitere SMS-uri pentru notificarea clientilor.
Si acest pachet include o ora de mentenanta gratuita pe luna. Pretul este de la 600 de lei pe luna.
Toate pachetele pot fi achitate lunar sau integral, in doua transe. Clientul este cel care stabileste modul in care va plati.