Știrbei Vodă, Nr.7A, Etaj 5
Craiova, Dolj
+40 767.583.603
Consultanță și suport tehnic
[email protected]
Dorești o ofertă personalizată?

Primele zile la serviciu dupa vacanta de Sarbatori

vacanta-de-sarbatori

Perioada Sarbatorilor este asteptata de toti pentru ca avem mai mult timp pe care sa-l petrecem alaturi de familie si prieteni. Intoarcerea la serviciu s-ar putea sa nu fie atat de placuta: s-ar putea sa simti ca nu te poti concentra, sa nu te simti confortabil, sa nu te simti relaxat, sa nu te aduni si sa nu te poti misca in voie.

Pentru a elimina o parte din acesti „nu” din prima zi de munca, avem cateva sfaturi care sa te ajute sa te adaptezi mai usor.

1. Stabilirea unei perioade de readaptare

Odata cu terminarea concediului trebuie sa ne intoarcem la serviciu ceea ce ne creaza o stare de disconfort. Pentru a reduce stresul din prima zi de munca, incearca sa iti stabilesti o perioada de readaptare. De exemplu, cu cateva zile inainte de a incepe serviciu incearca sa iti reobisnuiesti mintea cu efortul, incearca sa iti stabilesti un program, sa faci ordine prin casa sau cumparaturi, sa gatesti pentru saptamana de lucru ce urmeaza. Pentru ca readaptarea sa fie mai usoara, aminteste-ti de ce iti place munca ta asa mult.

2. Revenirea la programul de somn pe care il aveai inainte

In vacanta nu avem un program fix, ne distram pana tarziu si ne trezim la fel de tarziu. Insa acest rasfat se opreste in prima zi de munca. Pentru a evita ca in prima zi de munca sa fii obosit si sa nu te poti concentra, incerca sa revii treptat la programul normal de somn pe care il aveai inainte de concediu. Incearca sa mergi mai devreme la culcare si sa te trezesti mai devreme, acest lucru te va ajuta sa te readaptezi mai usor.

3. Verificarea mail-ului de serviciu inainte de intoarcerea la munca

Pentru a nu pierde prima parte a zilei cu citirea mesajelor si pentru a sti de la inceput ce ai de facut, verifica-ti mailul de serviciu inainte de a te intoarce la birou, de preferat cu o zi inainte. Faptul ca sti ce ai de facut, te va scuti de stresul aparitiei situatilor neprevazute. Dupa parcurgerea tuturor mail-urilor primate in perioada vacantei, poti sa-ti faci mai usor un plan de actiune pentru perioada urmatoare.

4. Realizarea unui plan de actiune

Scrie sau contureaza-ti in minte o lista cu lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand te intorci la serviciu. Asa vei fi mai organizat si vei sti ce ai de facut in prima perioada dupa reintoarcerea din concediu. Un plan de actiune bine pus la punct de va scuti de agitatie in prima zi de munca (mailuri, telefoane, probleme etc.).

5. Fii organizat si relaxat!

Pentru ca nu ti-ai revenit complet dupa concediu, incearca sa fii organizat. Pregateste-ti de seara hainele si mapa pentru serviciu. Incerca sa nu uiti de lista cu lucrurile pe care le ai de facut la birou a doua zi. Odata ce te-ai intors, incerca sa nu faci totul din prima zi si evita sa lucrezi haotic pentru ca asa nu vei face decat sa te obosesti inutil. Relaxeaza-te si ocupa-te mai intai de lucrurile prioritare. Stim ca primele zile de la intoarcerea la serviciu pot fi obositoare, insa daca iei lucrurile la rand in cateva zilei iti vei intra in ritm.


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Aceste cooke-uri sunt necesare pentru functionarea site-ului si nu pot fi oprite, cum ar fi: limba aleasa de tine, moneda, sesiunile de logare si preferintele de confidentialitate. Poti bloca aceste cookie-uri din browserul tau. insa aceasta actiune poate duce la nefunctionarea site-ului.

PHPSESSID, __cfduid,

Analiza si statistici

Acest site utilizează Google Analytics si Tawk.to pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini. Păstrarea acestui modul cookie ne ajută să îmbunătățim site-ul nostru web.

_ga, _gat, _gid, collect
__tawkuuid, ss, TawkConnectionTime, TawkWindowName

Analytics