Știrbei Vodă, Nr.7A, Etaj 5
Craiova, Dolj
+40 767.583.603
Consultanță și suport tehnic
[email protected]
Dorești o ofertă personalizată?

4 motive – afacerea online este o buna investitie

afacerea online este o buna investitie

Antreprenorii sunt o specie rara de persoane care exploreaza constant noi oportunitati de afaceri.

Unii cauta oportunitati pe cont propriu, in timp ce altii cauta parteneriate cu idei noi. Majoritatea oportunitatilor, nu conteaza cat de bine ar suna, sfarsesc prin a fi un „cosmar” datorita costurilor foarte ridicate, datorita scalabilitatii lente si marjei scazute. Cu toate acestea, o afacere online poate fi foarte atragatoare pentru ca nu intalneste obstacolele cu care se confrunta afacerile noi traditionale. Va prezentam patru motive pentru care afacerile online sunt cea mai buna investitie pe care antreprenorii o pot face.

1. Ofera o scalabilitate incredibila

Nu orice afacere online se va transforma automat intr-un succes imens, cu o crestere exponentiala rapida. Multi antreprenori incep o afacere online gandindu-se ca vor fi gasiti de clienti automat si ca vanzarile vor curge datorita unor mici reclame pe Internet. Ei se gandesc ca prin cateva tweet-uri si prin cateva postari pe Facebook se va crea un bulgare de zapada care le va transforma afacerea intr-o masina virtuala de produs vanzari.

Scalarea oricarei afaceri nu este usoara, atat in cazul unei afaceri traditionale, cat si in cazul unei afaceri online. Insa afacerea online are cateva avantaje. De exemplu, o afacere traditionala are o audienta bine definita, de obicei pe raza in care se afla locatia fixa. O afacere online nu este restrictionata de acest lucru si poate comercializa catre un public la nivel national sau chiar mondial. Odata ce s-a identificat o strategie de marketing si publicitate de succes, o afacere online poate sa isi atinga usor publicul tinta si vanzarile sa creasca foarte repede.

2. Ofera libertate nelimitata

Multi antreprenori sunt atrasi de afacerile online datorita libertatii pe care o ofera. Tehnologia moderna, laptop-urile, tabletele, aplicatiile mobile si diversele sisteme de comunicare sunt doar cateva dintre instrumentele care permit ca afacerea sa fie gestionata din orice locatie, orice colt al lumii si la orice ora. Data viitoare cand sunteti intr-un Starbucks aruncati o privire in jur – iti garantam ca cineva lucreaza la afacerea lui online, in timp ce este conectat la wi-fi si isi bea cafeaua.
A nu fi legat de o anumita locatie sau birou de la ora noua la ora cinci va poate avantaja foarte mult. Unii antreprenori nu stiu cum sa echilibreze libertatea, nu isi gestioneaza timpul asa cum trebuie, utilizeaza libertatea ca pe o motivatie de a muncii mai mult si esueaza atat profesional, cat si personal. Nu confunda libertatea cu delasarea. Adevaratii antreprenori respecta libertatea si inteleg cand trebuie sa munceasca din greu si cand sa petreaca timpul cu familiile lor. Acestia iau parte la activitatile pe care altii le rateaza datorita programului fix de la noua la cinci.

3. Ofera limite reduse

O afacere online iti va permite sa elimini din costurile uriase asociate unei afaceri traditionale. Nu numai ca puteti elimina lucruri, cum ar fi birouri scumpe, inchiriere spatii comerciale sau angajamente de leasing pe termen lung, dar puteti elimina blocarea banilor in produsele de pe stoc. Un acord cu productie la comanda poate reduce foarte mult riscul financiar.
Imaginati-va o afacere in care se vand palarii in cinci variante: rosu, albastru, verde, galben si portocaliu. Intr-o afacere traditionala cu locatie fixa ar trebui sa aveti pe stoc toate cele cinci variante, pentru ca nu stiti ce culoare pot cumpara oamenii care va trec pragul. Daca palariile galbene nu se vand, veti fi fortat sa le faceti un discount si veti iesi in pierdere. Pentru productie la comanda, veti plati strict pentru produsele comandate si nu veti ramane cu marfa nevanduta.

4. Ofera acces la o piata la nivel mondial

Cel mai frumos lucru la o afacere online este abilitatea de a rula 24/7, fara limite. Nu exista limite geografice si nu exista ore specifice de functionare – o afacere online poate produce venituri non-stop, chiar si in timp ce va odihniti.
Cu o strategie de marketing bine gandita si optimizare pe motoarele de cautare, o afacere online poate prospera.

Ati investit anterior intr-o afacere online sau aveti in vedere sa investiti pe viitor? Impartasiti experientele sau gandurile cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos.


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Aceste cooke-uri sunt necesare pentru functionarea site-ului si nu pot fi oprite, cum ar fi: limba aleasa de tine, moneda, sesiunile de logare si preferintele de confidentialitate. Poti bloca aceste cookie-uri din browserul tau. insa aceasta actiune poate duce la nefunctionarea site-ului.

PHPSESSID, __cfduid,

Analiza si statistici

Acest site utilizează Google Analytics si Tawk.to pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini. Păstrarea acestui modul cookie ne ajută să îmbunătățim site-ul nostru web.

_ga, _gat, _gid, collect
__tawkuuid, ss, TawkConnectionTime, TawkWindowName

Analytics