Știrbei Vodă, Nr.7A, Etaj 5
Craiova, Dolj
+40 767.583.603
Consultanță și suport tehnic
[email protected]
Dorești o ofertă personalizată?

3 motive – Web Design-ul este domeniul intregii companii

web-design-companie

Site-ul dumneavoastra reprezinta centrul prezentei digitale a companiei, prin site-ul dumneavoastra compania exista in mediul virtual.

Multe companii lasa partea de web design in seama departamentului de marketing, asteptandu-se ca acest grup sa prezinte capitalul colectiv al companiei intr-o maniera convingatoare si de atac.

Fara a implica alte grupuri, site-ul dumneavoastra va fi probabil doar o interfata frumoasa care nu functioneaza pentru departamentul de vanzari, nu reuseste sa transmita mesajul potrivit sau nu face ca produsele si oferte dumneavoastra sa ajunga la publicul tinta.
Iata trei motive pentru care merita efortul de a implica toate departamentele din cadrul companiei dumneavoastra (chiar si persoane din exterior) in realizarea site-ului.

1. Definiti continutul site-ului specific nevoilor publicului

Unul dintre principalele motive pentru a crea un site este de a impartasi cu publicul ceea ce face organizatia dumneavoastra, cui se adreseaza si cum are de gand sa se adreseze. Un mesaj clar in informatiile scrise si vizuale referitoare la compania dumneavoastra creeaza o relatie puternica cu publicul.

Aduna informatii de la oamenii de baza din vanzari, de la persoanele care lucreaza in departamentul de suport clienti si cele care interactioneaza cu utilizatorii. Intelegeti ceea ce utilizatorii cer, feedback-ul lor pentru fiecare serviciu pe care il oferiti si, cel mai important, identificati limba pe care clientii sunt obisnuiti sa o utilizeze atunci cand vin la dumneavoastra pentru a rezolva o problema specifica.

Exista multe cuvinte cheie si tendinte utilizate in marketing, dar ele nu ar putea fi cele mai bune pentru a comunica cu publicul dumneavoastra tinta. Aceste cuvinte care poate sunt utilizate frecvent in industria dumneavoastra, de multe ori nu se conecteaza cu starea de sensibilitate a publicului, cu dorintele, cu cerintele acestora.

Ascultand cu atentie orice comunicare primita de la clienti, va va oferi o idee mai buna pentru modul in care veti „imbraca” mesajele care vor adera la conversatia care este deja in curs de desfasurare in mintea lor. Vorbiti pe limba clientilor ca acestia sa simta ca dumneavoastra continuati sa purtati cu ei o conversatie pe care ei o considera deja inceputa.

2. Organizati si planificati informatiile intr-un mod in care sa aiba sens pentru public

Experienta de navigare a utilizatorului pe site-ul dumneavoastra trebuie sa permita sa gaseasca usor ceea ce cauta, fara sa se piarda intr-o lume de click-uri fara sfarsit. Incepeti prin a identifica trei grupuri de utilizatori pentru site-ului dumneavoastra, apoi definiti un obiectiv pe care acestia vor sa-l atinga si faceti in asa fel incat acestia sa-l atinga.

Intervievati audienta dumneavoastra si colectati informatii de la departamentul de vanzarii si/sau de suport clienti pentru a identifica unde dau clientii click si ce cauta ei pe site. De asemenea, puteti afla ce alte site-uri mai acceseaza.

Odata ce ati identificat obiectivele acestor utilizatori si modul in care acestia va gasesc site-ul pe Internet, veti putea organiza informatiile intr-un mod care are sens pentru ei. Ajutati clientii sa gaseasca ceea ce cauta, fara click-uri la nesfarsit!

3. Creati un design pentru utilizatorii dumneavoastra si urmariti reactiile acestora

In acest moment veti avea mai multe informatii despre ceea ce cauta utilizatorii dumneavoastra, despre locurile unde va cauta (retele sociale, motoare de cautare) si ce mesaje sunt convingatoare pentru ei. In acest moment puteti sa luati legatura direct cu ei.

Acum trebuie sa organizati si sa amplificati vizual aceste obiective pentru a crea structura noului site. Un design vizual puternic va face brand-ul dumneavoastra mai familiar vizitatorilor care vor putea sa va distinga de concurenta.

Diferiti utilizatori cauta diferite tipuri de informatii. Diferite niveluri de constientizare necesita o formulare diferita si un impact vizual puternic pentru a va livra mesajul catre consumatori. Creati si testati diferite moduri de a prezenta informatiile pentru audienta. Incercati sa cereti un feedback cat de curand posibil, apoi treceti la etapa urmatoare si cu informatiile colectate refaceti modul de prezentare al informatiilor, apoi testati-l din nou.

Acest ciclu de repetare va va permite sa ascultati si sa priviti constant publicul si echipa care lucreaza impreuna cu acestia, pentru a le oferi cea mai buna experienta posibila. Cea mai importanta caracteristica a domeniului web este ca intodeauna puteti testa, masura si lua decizii bazate pe experienta cu publicul.