Știrbei Vodă, Nr.7A, Etaj 5
Craiova, Dolj
+40 767.583.603
Consultanță și suport tehnic
[email protected]
Dorești o ofertă personalizată?

5 pasi pentru a-ti securiza compania online

securizare-companie-online

Multi dintre antreprenori aleg sa nu investeasca indeajuns in infrasctructura securitatii IT. Lipsa securizarii poate deveni o adevarata problema, odata ce afacerea ta incepe sa creasca. Incercarea de a marii nivelul de securitate, abia dupa ce au fost puse in functiune procesele de baza ale afacerii tale, s-ar putea sa fie extrem de dificil de intreprins.

Startup-urile ar trebui sa incorporeze elementul de securitate in infrastructura lor IT, inca de la inceput, dupa care sa mentina acest nivel de securitate!

Exista numeroase cai de a aborda problemele inainte ca acestea sa devina adevarate catastrofe:

1. MANAGEMENTUL ACCESULUI

Este foarte important sa implementezi un sistem de autentificare si acces solid. La inceput, poate parea facil sa acorzi CEO-ului acces total, insa, mai tarziu, accesul universal poate deveni un adevarat risc.

De aceea, recomandat este sa ai un sistem de accese foarte bine definit, care sa beneficieze de un sistem de autentificare solid. Daca lasi aceste aspecte la voia intamplarii, la inceput, mai tarziu iti va fi mult mai dificil sa le rezolvi.

2. MENTINE CONTROLUL

Orice schimbari ai alege sa faci, acestea trebuie sa fie documentate, testate si sigure! Gandeste totul inainte sa pui orice in practica, numai asa iti poti asigura un curs lin al lucrurilor.

3. FA UN PARTENERIAT DE NADEJDE!

Unele startupuri detin live customer data, dar nu sunt deloc sigure in privinta legilor, care vizeaza aceste sisteme. De aceea, parteneriatul cu o terta responsabila pentru evaluarea de ansamblu este, in mod clar, o strategie folositoare. Un partener de incredere in acest domeniu este Web Pentesting.

4. RAMAI CONCENTRAT

Felul in care reusesc sa identifice oportunitati, in vreme ce, pe de alta parte, reusesc sa faca fata provocarilor ce-ar putea aparea pe parcurs, face ca multe startup-uri sa fie mult prea sigure pe sine! Chiar asa, trebuie tinut minte ca securitatea este un aspect care nu trebuie sa-ti scape din vedere, mai ales atunci cand cauti sa lansezi un nou produs/serviciu.

5. OFERA CLIENTILOR UN MOTIV DE INCREDERE

Atunci cand oferi servicii sau produse, antreprenorii ar trebui sa tina cont intotdeauna de elementul surpriza, dar, in acelasi timp, trebuie sa dovedeasca o integritate absoluta, in ceea ce privesc informatiile, care ii sunt oferite de catre clienti ( adresa, numar de card si alte informatii personale).

Pentru a te asigura ca evolutia startup-ului tau ramane constanta, atunci trebuie ca intotdeauna sa stii unde anume se gasesti informatia importanta si sa mentii intotdeauna un sistem de securitate al intregului ciclu de viata al afacerii tale. Numai asa poti asigura o evolutie expusa unui risc foarte redus a startup-ului tau!


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Aceste cooke-uri sunt necesare pentru functionarea site-ului si nu pot fi oprite, cum ar fi: limba aleasa de tine, moneda, sesiunile de logare si preferintele de confidentialitate. Poti bloca aceste cookie-uri din browserul tau. insa aceasta actiune poate duce la nefunctionarea site-ului.

PHPSESSID, __cfduid,

Analiza si statistici

Acest site utilizează Google Analytics si Tawk.to pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini. Păstrarea acestui modul cookie ne ajută să îmbunătățim site-ul nostru web.

_ga, _gat, _gid, collect
__tawkuuid, ss, TawkConnectionTime, TawkWindowName

Analytics