Cunoaste-ti inamicul. Angajeaza un hacker pentru a-ti consolida securitatea

Fi primul care posteaza comentarii!
Evaluati acest articol
(0 voturi)
04 Apr
Cunoaste-ti inamicul. Angajeaza un hacker pentru a-ti consolida securitatea

Daca strategia ta de cybersecurity nu este adusa in actualitate, risti foarte bine sa-ti expui afacerea esecului financiar. Gigantul TalkTalk al Telecoms este dovada vie a acestei probleme.

Firma britanica se confrunta cu o mare decadere dupa ce nu cu mult timp in urma a declarat oficial ca a fost victima unui hack la nivel de cybersecurity.

Asadar, marea firma englezeasca are un viitor nesigur, dat fiind ca are de-a face cu o dauna legala de milioane de dolari. Mai mult decat atat, compania va fi supusa unei anchete de catre Oficiul de Informare de Comisariat, pentru a se decide daca a incalcat Data Protection Act - o ofensa care atrage dupa sine o amenda de 750 000 $.

Daunele totale ar atinge suma de 115 milioane de dolari.

In concluzie, daca toate acestea au fost cauzate de hackeri, de ce nu ai lua niciodata in considerare posibilitatea de a angaja unul in mod activ, pentru reteaua ta online? Ei bine, mai jos iti prezentam trei aspecte, pe care ar trebui sa le iei in considerare.

1. Toata lumea este tinta unui atac cyber

Cybercrime-ul este o industrie in continua ascendenta. In 2014, pierderile financiare la nivelul economiei globale au atins cote de 575 milioane $, conform McAfee. Si nu vorbim aici numai despre companii mari ca TalkTalk. Departamentul de Digital Crimes Unit, al Microsoft, raporteaza ca cel putin una din 5 afaceri mici sau mijlocii sunt tinte sigure in Statele Unite.

Avand un hacker de partea ta ar putea face o mare diferenta in privinta protectiei impotriva atacurilor cyber. Nu ai nevoie de orice hacker, insa! Alege-ti unul care are etica!

2. De ce un hacker cu etica?

In lumea hackerilor exista doua tabere. Intr-una sunt asa zisii black hat hackers ( tr. hackerii cu palarie neagra). Acestia sunt acel tip de hackeri care exploateaza indivizi si ataca retelele companiilor pentru scopuri mai putin bune. In tabara opusa intalnim asa numitii hackeri cu etica. Acestia sunt "baietii buni", care lucreaza in mod activ pentru a proteja companiile si guvernele in fata acestor atacuri malitioase.

Acest tip de hackeri sunt experti in computere si retele, reusesc intotdeauna sa gaseasca "gaurile" din securitatea retelelor. Folosindu-se de aceleasi tool-uri ca si atacatorii, un hacker cu etica va testa sistemele organizatiei pentru care lucreaza, cu scopul de a securiza slabiciunile, pe care atacatorii le-ar putea exploata. In urma acestor descoperiri, acesti hackeri cu etica vor face un raport si iti vor oferi asistenta in privinta imbunatatirii sistemului tau de securitate.

3. Unde pot gasi un hacker cu etica?

Daca ai nevoie de ajutorul unui hacker cu etica, poti foarte simplu sa angajezi unul ori, la fel de simplu, poti instrui pe cineva deja existent in echipa ta.

Daca alegi ce-a de-a doua varianta, atunci iesi in castig in ceea ce privesc costurile. Un curs de baza in cazul asta este Certified Ethical Hacker (CEH) de la EC-Council’s. Cei care urmeaza acest curs se perfectioneaza in foarte multe arii ale hacking-ului, fiind pusi la curent cu ultimele tool-uri si tehnici. Cu alte cuvinte, invata sa infranga un hacker cu propriile lui arme. Un astfel de curs costa intre 1500$ si 3500$, pretul depinzand de metoda de training.

Daca alegi prima varianta- cea a angajarii unui hacker cu etica- atunci fii pregatit sa scoti ceva mai multi bani din buzunar. Conform Payscale, salariul mediu pentru un astfel de hacker este de 72 499$ pe an.

Indiferent ce alegere faci, nu astepta prea mult. Sa nu fie prea tarziu, apoi.

Scrie un comentariu

Asigurati-va ca introduceti informatiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Bld Iuliu Maniu 71, Sector 6, Bucuresti, Romania 0767.583.603 office@devpro.ro